Hjälper massagepistoler att bygga muskler?

En massagepistol ensam kommer inte att förbättra din muskelstyrka, men det betyder inte att det inte är bra i muskeluppbyggnadsprocessen. För att öka din muskelmassa måste du äta tillräckligt med kalorier och protein, lyfta tunga vikter och träna mycket. Det finns dock massor av anledningar till att använda massage som hjälpmedel till din muskeluppbyggnadsprocess för att hjälpa till med tillväxt och utveckling av musklerna.

I den här artikeln ska vi titta på fördelarna med massage och hur det kan påverka muskeltillväxten.

Följande är några av de sätt som massage kan hjälpa till med muskeluppbyggnadsprocessen:

Massagepistoler kan hjälpa till att minska skadorna

Massage har visat sig hjälpa till att bibehålla flexibiliteten genom att öka rörelseomfånget. Den gör detta genom att lossa spända muskler och vävnader, vilket gör det lättare för kroppen att röra sig. Det förbättrar cirkulationen och ökar blodflödet till musklerna, vilket kan ha en positiv inverkan på flexibiliteten. Dessutom kan nedbrytningen av ärrvävnad och sammanväxningar ytterligare förbättra rörelseomfånget.

Detta innebär att massagepistoler potentiellt kan hjälpa till att bibehålla flexibiliteten och kan minska förekomsten av skador och förbättra prestandan.

Att använda en massagepistol som ett sätt att minska risken för att du blir skadad kan förbättra din förmåga att lyfta vikter och minska potentiell återhämtningstid orsakad av skador.

Snabbare återhämtning för att hjälpa till att bygga muskler

Det finns många fördelar med att använda en massagepistol, men en av de mest populära anledningarna är att den kan hjälpa till med snabbare muskelåterhämtning. När du tränar utsätts dina muskler för mycket stress och påfrestningar. Detta kan leda till ömhet, stelhet och smärta. En massagepistol kan hjälpa till att lindra alla dessa symtom genom att öka blodflödet och cirkulationen till musklerna. Detta hjälper till att minska inflammation och smärta, och det påskyndar också läkningsprocessen.

Snabbare muskelåterhämtning innebär bättre muskeltillväxt, förmågan att arbeta hårdare och lyfta tyngre samt minskad återhämtningstid mellan träningspassen. Allt viktigt för att bygga muskler.

Massagepistoler kan förbättra blodcirkulationen

När blodflödet till musklerna ökar ger det dem mer syre och näringsämnen, vilket hjälper till att förbättra deras övergripande funktion. Dessutom kan bättre blodcirkulation också bidra till att minska inflammation och smärta i musklerna. Generellt sett leder förbättrad blodcirkulation till bättre muskelhälsa och prestanda. Massage är ett viktigt tillskott till alla muskelbyggares livsstil och kan enkelt göras när det är bekvämt med hjälp av en massagepistol.

Massagepistoler kan hjälpa till att minska stress

Stress är en av de vanligaste sabotörerna för muskeluppbyggnad. När du är stressad frisätter din kropp ett hormon som kallas kortisol. Höga nivåer av kortisol i kroppen kan leda till långvariga perioder av muskelspänningar, minskat blodflöde och uppbyggnad av mjölksyra. Allt detta gör det svårare för din kropp att bygga muskler. Dessutom kan stress leda till ohälsosamma beteenden som att äta för mycket eller hoppa över träningspass, vilket ytterligare kan sabotera dina ansträngningar att bygga muskler.

Massage har också visat sig öka nivåerna av serotonin (en humörrelaterad signalsubstans) i hjärnan. Om serotoninnivåerna ökar efter massage kan detta förbättra humöret och minska stress. Stress har visat sig ha en negativ effekt på muskelmassan, vilket tyder på att massagepistoler potentiellt kan hjälpa människor att känna sig mindre stressade och uppleva bättre muskeltonus.

Att använda en massagepistol kan förbättra din sömn

Även om du kanske inte tänker på sömn som en faktor för muskeltillväxt, spelar den faktiskt en mycket viktig roll. Att få tillräckligt med kvalitetssömn är avgörande för att optimera dina vinster och återhämtning från träningspass. Det finns flera sätt som sömn kan påverka muskeltillväxt.

För det första, under sömnen, frisätter din kropp humant tillväxthormon (HGH), som hjälper till att främja muskeltillväxt. Dessutom kan sömnbrist leda till ökade nivåer av kortisol, ett stresshormon som kan främja muskelnedbrytning. Slutligen är det viktigt att få tillräckligt med sömn för återhämtning från träningspass. När du inte får tillräckligt med sömn har din kropp inte tid att reparera skadorna från dina träningspass. Detta kan leda till minskade muskelökningar över tid.

Massagepistoler kan hjälpa till att lindra muskelspänningar och stelhet, vilket kan leda till bättre sömn. De kan också bidra till att öka blodcirkulationen och minska inflammation, som båda kan förbättra sömnkvaliteten. Dessutom kan massagepistoler hjälpa till att frigöra endorfiner, vilket kan bidra till att förbättra humöret och främja avslappning.

Slutsats
Så, hjälper massagepistoler att bygga muskler? Det är osannolikt att enbart en massagepistol ökar muskelstorleken, men det är inte vad den är designad för att göra i alla fall. Det kan säkert förbättra dina ansträngningar när du bygger muskler med traditionella metoder som styrkelyft etc.

Massage kan hjälpa till att förbättra cirkulationen och lymfdräneringen, vilket kan hjälpa till att spola gifter från musklerna och förbättra läkningen. Det kan också hjälpa till att minska inflammation, vilket kan påskynda återhämtningen efter ett träningspass.

Massage kan också bidra till att öka flexibiliteten och rörelseomfånget, samt förbättra ledrörligheten. Detta kan hjälpa till att förebygga skador och även bidra till att förbättra prestationsförmågan under träningspass.

Slutligen kan massage hjälpa till att minska stress och spänningar, vilket också kan förbättra återhämtningen och prestationsförmågan.

Bästa massagepistolen för att bygga muskler
För tyngdlyftare med täta muskler behövs en kraftfullare massagepistol än den genomsnittliga 1000:- slagmassagern. Hastighet, amplitud och stallkraft är alla viktiga faktorer att ta hänsyn till för en riktig djupvävnadsmassage. Theragun Pro annonseras som en av de mest kraftfulla massagepistolerna på marknaden, men för nästan 6000:- är det ett dyrt alternativ för en handhållen massageapparat.
Vi har undersökt och testat ett antal Theragun-alternativ som har mycket liknande funktioner och specifikationer, men som kostar halva priset (eller mindre). Dessa är alla lämpliga för användning av tyngdlyftare som vill få bästa resultat av sina muskelbyggande träningspass. Sammantaget är massage ett utmärkt sätt att stödja muskeltillväxt och återhämtning. Om du funderar på att bygga muskler, överväg att införliva regelbunden massage i din rutin.

Copyright