Slagverksmassageapparater

Fördelar med slagmassager – vad kan en massagepistol göra för dig?

Om du lider av allmän värk och smärta i kroppen kan du besöka en massageterapeut. Om du däremot är en idrottare, som tränar regelbundet och utsätter din kropp för stress och påfrestningar, finns det många fördelar som en slagmassager kan hjälpa till med.

Vad är en slagmassager?

En slagmassager är en handhållen enhet som utövar tryck på muskler och mjukvävnad. Men det är inte den vanliga traditionella massagen. Tänk på trycket som liknar det för en djupvävnadsmassage .

Slagmassagern applicerar koncentrerat tryck på områden där musklerna är spända, mjukvävnad behöver läkning eller områden där du har knutar som du behöver ta bort. Så nu när du vet vad dessa små handhållna enheter är, vad används de till, vem kommer att dra nytta av användningen och vilka är de primära fördelarna med slagmassager? Låt oss fördjupa oss och svara på dessa frågor.

Användning av slagverksmassager

Det finns flera anledningar till att man kan välja att använda kraften hos en slagmassager. Ja, de primära användarna är idrottare; detta betyder dock inte att genomsnittliga individer som inte utsätter sin kropp för extrem träning inte kan dra nytta av att använda massageapparaten. Alla kan använda dem, oavsett om de tränar eller inte! Här är några anledningar till använda dem:

Smärtstillande

En slagmassager kan hjälpa dig med allmän värk och obehag i kroppen. Massageapparatens pulserande effekt tränger djupt in i mjuk vävnad och löser knutar, ömhet och smärta du känner. Det är dock viktigt att inse skillnaden mellan smärta och en skada. En slagmassager ska inte användas för att behandla en skada. Eftersom det utövar så mycket tryck kan det orsaka ytterligare förvärring. Om du lider av en idrottsskada, prata med din läkare eller sjukgymnast först. Men om det är ömhet, domningar, knutar och allmän värk i kroppen, använd din slagmassager för att få bort och bli av med problemen.

Rehab

Om du rehabiliterar efter en skada kan slagmassagern hjälpa till mycket. Några av fördelarna här inkluderar

 • Öka/förbättra ditt rörelseomfång och rörlighet
 • Hjälper till att öka nervstimulering och respons
 • Hjälper till med cirkulationen och blodflödet till en del av kroppen du behandlar
 • Öka muskelstyrkan med hjälp av sammandragningar av slagmassagern och ständigt rikta in dig på samma muskelgrupp
 • Förhindra atrofi som inte används och förbättra reflexsvarsfrekvensen
 • Efter en skada är det många som drar sig för att återintegrera kroppsdelen och träna igen. En slagmassager hjälper dig genom rehabprocessen. Även om det är smärtsamt, kommer det att hjälpa dig att komma på fötter igen snabbare än om du inte skulle använda denna kraftfulla utrustning.

Idrottsträning

Självklart, om du tränar hårt och tränar regelbundet, tar din kropp stryk. Nämligen de idrottare som lägger in allt varje gång de tränar. Användningen av slagmassagern hjälper till med allmän kropps- och vävnadsreparation efter dina träningspass. Det hjälper dig att hålla dig pigg, lossa på spänningar och hjälper till att släppa upp mjölksyraansamlingar efter ansträngande träningspass. Förbättrad muskelstyrka och återhämtning uppnås med slagmassagern, i en takt som är mycket snabbare än vad traditionell handmassage eller stimulering ger.

Några extra fördelar med slagmassager för dem som tränar regelbundet inkluderar:

 • Lindra muskeltäthet
 • Lindra stress på ben och leder
 • Hjälpa till med blodcirkulationen och flödet
 • Öka syre- och näringsnivåerna till musklerna
 • Minska trötthet och ömhet
 • Allt detta betyder att du är lite snabbare, blir starkare och kräver lite mindre återhämtning för ditt nästa intensiva träningspass.

Celluliter

En slagmassagepistol kan användas för att behandla celluliter. Flytta bara massageapparaten i en rytmisk rörelse över problemområden på kroppen, vilket orsakar vibrationer och stimulerar blodflödet. Denna typ av stimulering kan hjälpa till att bryta ner fettavlagringar samtidigt som det hjälper till med lymfdränage.

Tekniken bakom en massagepistol är inte särskilt komplex, men den är effektiv för att behandla celluliterrelaterade problem. Vibrationerna som skapas av enheten har visat sig ha en stimulerande effekt på bindväv, som sedan kan hjälpa till att tona och strama upp dem. Vissa människor upplever att de får bättre resultat efter flera veckors dagliga behandlingar, men det beror på varje persons unika kroppskemi och biologi. Vissa människor har tyvärr värre celluliter än andra.

Allmän användning

Återigen, det är inte bara idrottaren som kan dra nytta av slagmassagern. Om du är en alltför stressad person är det ett bra sätt att lindra stress genom att släppa muskelknutor. Det kan hjälpa till med allmän välbefinnande, och även om det är smärtsamt, kan det hjälpa till med avslappning (efter att massageapparaten har använts). Det ökar myofascial frisättning genom att applicera ihållande tryck på bindväv. Detta kan hjälpa till att minska knutar, täthet och allmänt obehag.

Ja, slagmassagern kan vara smärtsam beroende på vad du behandlar (eller om du använder den felaktigt). Men det kommer i hög grad att bidra till att förbättra allmänt välbefinnande och välbefinnande om det används på rätt sätt.

Vem kommer att dra nytta av att använda en slagmassager?

Vem som helst kan dra nytta av att använda slagmassagern, eftersom den hjälper mot allmänt obehag i kroppen, smärta och spänningslindring. Men de som är mest sannolikt att dra nytta av användningen av en slagmassagerär:

 • Idrottare som utför ansträngande träning och belastar skelett, leder och senor högt
 • Individer som är på rehab och återhämtar sig från en skada (ofta idrottsskada)
 • Individer som vill påskynda återhämtningsprocessen (igen, vanligtvis idrottare)
 • De med spänningar, ömhet och värk i kroppen av att sitta vid ett skrivbord hela dagen eller göra ett stillasittande jobb
 • Som du kan se varierar den person som ska använda slagmassagern. Och områdena som de kommer att behandla kommer också att variera beroende på smärtan och obehag de lider av. Men det finns ingen enskild individ som massageapparaten är inriktad på. Vem som helst kan använda det och dra nytta av det intensiva trycket det producerar, så länge de förstår att det inte är en söndagsmassage de kommer att få från dessa kraftfulla maskiner!

Fördelar med slagmassager

Det finns flera fördelar med slagmassager för dem som utnyttjar kraften i dessa kraftfulla massageapparater. Några av de primära fördelarna som användarna omedelbart kommer att uppleva inkluderar

 • Myofascial frisättning, som hjälper till att eliminera snäva knutar, täthet i kroppen och allmän ömhet i bindväven
 • Öka blodflödet och cirkulationen
 • Lindra värk i kroppen, smärta och obehag
 • Snabbare återhämtning från träning
 • Förbättra ditt rörelseomfång i områden där det finns täthet
 • Lindra stress och spänningar
 • Det kan också användas efter kirurgiska ingrepp eller medicinsk behandling för att hjälpa till att bryta ner ärrvävnadsbildning. Friskvårdsfördelarna inkluderar bättre sömn, förbättrad matsmältning, eliminering av gifter, stärkt immunförsvar och förbättrad organ/vävnadsreparation, bland annat. På grund av avslappning och stretching av muskler, vävnader och fascia, kan slagmassagern också hjälpa till att öka räckvidden, flexibiliteten och den övergripande kroppsrörelsen.

Det kan till och med hjälpa till att behandla vissa tillstånd, inklusive

 • TMJ/ont i ansiktet
 • Benskenor
 • Karpaltunnelsyndrom
 • Muskelkramp
 • Ischias
 • Fibromyalgi

Kom ihåg, som nämnts ovan, det bör inte användas som behandling för större skador. Saker som ländryggsskador, hjärt- och kärlsjukdomar, vissa typer av (och kroniska) ryggsmärtor, graviditet och andra medicinska tillstånd bör diskuteras med din läkare för att skapa en hållbar behandlingsplan. Men om du lider av viss smärta och obehag, täthet (och några av de tillstånd som anges ovan), kommer slagmassagerns fördelar att märkas omedelbart, med rutinmässig användning av denna kraftfulla massageapparat.

Hur använder man en slagmassager?

En slagmassager har vanligtvis ett roterande huvud, med justerbara koner eller bollar som du fäster i änden av den. Det är viktigt att notera att de flesta slagverksmassageapparater är bullriga och kan leverera 2400 slag per minut (eller mer). Så se till att du är ordentligt förberedd för denna trycknivå, som är mycket högre än vad någon traditionell massage kommer att ge.

Tryck på på/av-knappen.
Använd fästhuvudet för att gräva in i det område av kroppen du behandlar
Justera hastighetsinställningarna (för mer/mindre tryck)
Flytta slagmassagern till olika delar av kroppen du vill behandla
Det är en handhållen enhet, så du har en stor grad av räckvidd och kontroll över var du ska applicera trycket. Det är ganska enkelt med de flesta massageapparater, och du kommer att få kläm på det efter ett par användningar. Återigen, beroende på de områden du behandlar, kommer mängden tid, tryck och fästhuvud du kommer att använda att variera för varje individ som använder slagmassagern för smärtlindring eller för att behandla en skada som de ammar om.

Är en slagverksmassager rätt för dig?

Det beror på! Det är viktigt att notera att det finns flera olika slagverksmassageapparater tillgängliga. Tryck, ljudnivåer och olika fästen (användbarhetsfunktioner) kommer att variera med varje modell. Så det första du vill göra om du vill uppleva fördelarna med slagmassager, är att hitta rätt modell för ditt avsedda syfte.

Låt oss börja med att säga vem slagmassagern INTE ÄR till för. Om du är känslig för lite tryck, inte gillar högt ljud och föredrar en söndagsspadag framför att träna, kommer du förmodligen inte att dra nytta av slagmassagern.

Vem är det till?

 • Idrottare
 • Individer som vill ha snabb återhämtning
 • Individer som vill ha förbättrad kroppsrörelse och räckvidd
 • De som är på rehab eller återhämtar sig från skador
 • Individer som vill förbättra allmän välbefinnande och välbefinnande kändes omedelbart i hela kroppen.
 • Alla som behöver en bärbar massageapparat (de är lätta och lätta att bära runt – vissa är till och med TSA-godkända för att bära på ett flygplan )

Det är viktigt att komma ihåg att idrottare är de primära användarna av slagmassagern, men alla kan använda och dra nytta av den. Du måste vara villig att acceptera att det kan vara smärtsamt, och det kommer att gräva djupt in i oroliga områden för att ta bort knutar och kompression. Detta är syftet med massageapparaten!

Se våra bästa slagmassagerval här:

Copyright