8 anledningar till att alla borde få massage

Det finns många anledningar till att få massage. Oavsett om du vill koppla av efter en lång dag eller om du försöker träna några knutar i ryggen, kan massage vara ett bra sätt att förbättra din allmänna hälsa och ditt välbefinnande. Massage var tidigare bara en lyxupplevelse för de som hade råd, men idag finns det många olika typer av massage tillgängliga för att passa allas behov och budget.

Här är åtta anledningar till att alla bör överväga att få regelbunden massage!

  1. Massage är ett bra sätt att koppla av och stressa ner I dagens hektiska värld blir stress allt vanligare. Vi bombarderas ständigt med stimuli och vår kamp eller flykt-respons utlöses ofta. Detta kan leda till en hel mängd hälsoproblem, både psykiska och fysiska.Massage kan hjälpa till att bekämpa detta genom att inducera avslappning. När du får massage frigör din kropp endorfiner som har humörhöjande och smärtlindrande egenskaper. Om du känner dig stressad kan en massage vara ett bra sätt att koppla av och stressa ner. Massage har visat sig minska nivåerna av stresshormonet kortisol, samt öka nivåerna av serotonin och dopamin, som är kända för att ha lugnande och glada effekter.
  2. De kan förbättra cirkulationen och hjälpa kroppen att avgifta Massage kan hjälpa till att förbättra cirkulationen genom att främja rörelsen av lymfvätskor. Detta hjälper kroppen att avgifta genom att spola ut gifter och slaggprodukter. Dessutom kan förbättrad cirkulation hjälpa till att leverera mer syre och näringsämnen till celler och vävnader, vilket kan hjälpa till att påskynda läkningen.Förbättrad cirkulation kan också vara fördelaktigt för din hud. När du får massage hjälper rörelsen av musklerna till att öka blodflödet och cirkulationen till området. Detta kan hjälpa till att ge näring och återfukta huden, vilket ger dig ett friskare utseende.
  3. De kan hjälpa till att lindra smärta och spänningar i musklerna Om du har att göra med smärta eller spänningar i dina muskler, kan massage vara ett bra sätt att lindra det obehaget. Massageterapi kan hjälpa till att slappna av musklerna och släppa upp eventuella uppbyggda spänningar. Det kan också öka rörelseomfånget och flexibiliteten, vilket kan leda till mindre smärta totalt sett.Oavsett om din smärta beror på att du tränar, sitter vid ett skrivbord hela dagen eller någon annan aktivitet, kan massage hjälpa till att lindra den.
  4. Massage kan förbättra din sömnkvalitet Om du kämpar med sömnlöshet eller andra sömnproblem kan massage vara ett bra sätt att förbättra din sömnkvalitet. Massage kan hjälpa till att minska nivåerna av stress och ångest, vilket kan göra det lättare att somna och sova. Dessutom kan massage hjälpa till att förbättra kvaliteten på din sömn genom att öka nivåerna av serotonin och melatonin. Melatonin är viktigt för att reglera sömn-vaken cykeln, och ökade nivåer kan leda till bättre sömn.
  5. De kan stärka ditt immunförsvar Massage kan hjälpa till att öka aktiviteten hos dina vita blodkroppar, som är ansvariga för att bekämpa infektioner och sjukdomar. Detta kan hjälpa till att öka din totala immunitet och minska risken att bli sjuk. Dessutom kan massage hjälpa till att minska inflammation i hela kroppen, vilket har kopplats till ett antal kroniska sjukdomar. Inflammation kan orsaka en hel mängd problem, så att minska den kan leda till bättre övergripande hälsa.
  6. De är ett bra sätt att skämma bort dig själv Låt oss vara ärliga, ibland behöver du bara lite tid för dig själv. En massage kan vara ett bra sätt att skämma bort dig själv och ta lite tid för dig. Oavsett om du får en helkroppsmassage eller bara en snabb fotgnidning är det ett bra sätt att koppla av och föryngra.
  7. De kan förbättra din mentala hälsa Massage kan vara ett bra sätt att förbättra din mentala hälsa. De kan hjälpa till att minska nivåerna av stress och ångest, och kan också öka nivåerna av serotonin och dopamin som kan ha humörhöjande effekter. Dessutom kan massage hjälpa till att minska symtom på depression och förbättra den totala kognitiva funktionen.

Massage kan öka dina energinivåer

Om du känner dig trött eller trög kan en massage vara ett bra sätt att öka dina energinivåer. Massage kan hjälpa till att förbättra cirkulationen och leverera mer syre till celler och vävnader. Detta kan hjälpa till att motverka trötthet och få dig att känna dig mer energisk.

Var får man massage?

Nu när du känner till alla fördelarna med massage undrar du förmodligen var du kan få tag i en. Det finns några olika alternativ beroende på dina behov och preferenser.

Du kan gå till en professionell massageterapeut

Det här är ett bra alternativ om du letar efter en specifik typ av massage eller vill anpassa din session för att ta itu med specifika problem. Massageterapeuter är utbildade proffs som kan ge en mängd olika typer av massage.

Du kan gå till ett spa

Om du letar efter en mer avkopplande upplevelse är att gå till ett spa ett utmärkt alternativ. Spa erbjuder en mängd olika massagetjänster samt andra behandlingar som ansiktsbehandlingar och manikyr.

Du kan få massage på ett gym

Många gym erbjuder även massage, vilket kan vara ett bra alternativ om du redan är medlem. Detta är vanligtvis ett billigare alternativ än att gå till en professionell massageterapeut eller spa.

Du kan ge dig själv en massage

Om du vill spara lite pengar eller bara letar efter en snabb massage kan du alltid ge dig själv en. Det finns några olika sätt att göra detta på, men det vanligaste är att använda händerna för att massera nacke, axlar och rygg.

Alternativt finns det många olika massageapparater som du kan använda för att ge dig själv en massage. Dessa enheter sträcker sig från enkla handhållna massageapparater till mer komplexa elektroniska massageapparater. Från massagepistoler till fotmassageapparater till handmassageapparater – det finns massageapparater tillgängliga idag för att tillgodose nästan vilken del av kroppen som helst. Dessa kan vara en bra investering om du gillar en vanlig massage men inte vill ha kostnaden för vanliga massageterapeutbesök.

Vi vet alla att massage är ett bra sätt att koppla av och stressa ner på, men det finns så många andra fördelar också. Massage kan hjälpa till att förbättra din cirkulation, minska spänningshuvudvärk, främja bättre sömn, lindra värk och smärta, stärka ditt immunförsvar och öka din övergripande känsla av välbefinnande. Så vad väntar du på? Ta din favoritmassagepistol eller boka ett möte med din favoritmassör idag!

Copyright