Kan en massagepistol hjälpa mot celluliter?

Kan en massagepistol hjälpa mot celluliter?

Massagepistoler blir allt vanligare i skönhetsindustrin, men det är lite känt om huruvida de faktiskt fungerar för tillstånd som celluliter. I det här blogginlägget kommer jag att diskutera hur massagepistoler potentiellt kan hjälpa mot celluliter och vad du bör veta innan du provar en själv!

Vad är celluliter? Celluliter är en term som används för att beskriva hudgropar som vanligtvis uppstår på underkroppen. Det kan orsakas av många faktorer som genetik, hormoner och viktökning. Den kan hittas på alla, även de som är extremt vältränade. Celluliter uppträder vanligtvis i höfter, lår, mage och skinkor. Det är ofta ett resultat av dålig cirkulation eller en ansamling av gifter i dessa områden.

Celluliter

Även om celluliter inte är skadligt för din hälsa och är helt normalt även i de friskaste kropparna, finns det en enorm marknad för produkter för att ta bort celluliter. Det finns många olika behandlingar, krämer och lotioner tillgängliga för att minska uppkomsten av celluliter. Tyvärr är det väldigt få som kan bli av med det helt och många av dessa “snabbfixar” fungerar inte alls. Kost och träning kan säkert förbättra situationen, men återigen, kommer inte att ta bort det till 100%.

Behandla celluliter med massage Ett populärt alternativ för att behandla celluliter är massage. Du kan massera cellulitdrabbade områden på din kropp med bara händerna och en bra massageolja . Detta kan göras med en kraftig knådande eller nypande rörelse runt behandlingsområdena. Nyp och tryck till huden med fasta, starka rörelser och var inte rädd för att trycka. Det är viktigt att få igång blodet! Använd en anti-cellulitolja, balsam eller kräm för att förbättra resultatet.

Även om detta är den billigaste massagemetoden, är det inte det lättaste! Att massera låret och skinkorna med kraft kan vara svårt för händerna om du inte är van vid det. Det finns många prylar tillgängliga som du kan använda för att hjälpa dig massera dina celluliter. Cellulitrullar och massageapparater, både manuella och elektriska, finns tillgängliga för att göra jobbet enklare. Massagepistoler blir allt populärare som ett verktyg för allmän massage och behandling av alla typer av muskelproblem, men hjälper massagepistoler mot celluliter? Läs vidare för att ta reda på det!

Vad är en massagepistol? En massagepistol är en handhållen massageapparat som du kan använda för att få en effektiv djupvävnadsmassage. Den är perfekt för dig som vill spara tid på att gå till en massageterapeut eller sjukgymnast eftersom du bara kan använda den hemma själv. Om du letar efter ett billigt sätt att lindra smärta eller stress kan det här vara svaret. En massagepistol är också ett bra verktyg att använda för att värma upp musklerna innan ett träningspass eller för att hjälpa till med återhämtning efter ett träningspass.

Vi vet att massagepistoler är ett värdefullt verktyg vid behandling och lindring av muskelvärk. Men kan en massagepistol hjälpa mot celluliter? Det kan det, och så här:

Massagepistol mot celluliter – hur fungerar det? Slagterapi är en typ av massage som använder djupa, rytmiska och snabba knackningar för att stimulera blodflödet i kroppen. Den kan användas på nästan vilken del av kroppen som helst från topp till tå. Denna typ av terapi har använts i århundraden, men under de senaste åren har den blivit tillgänglig för alla i form av slagverksmassageapparater eller massagepistoler.

En massagepistol använder en hammarliknande rörelse som “slår” in i muskeln i snabb takt. Ta en minut att titta på Theragun i slow motion för att se hur det fungerar!

Celluliter orsakas av gifter som byggs upp i våra fettceller. Massagepistolhuvudets slagrörelse hjälper till att frigöra dessa toxiner genom att förbättra cirkulationen och lymfdräneringen. Detta kommer att resultera i slätare hud med färre klumpar och stötar (aka celluliter). Den djupa slagterapin som tillhandahålls av en massagepistol kan också bryta upp fettceller under huden för absorption i kroppen.

Bästa massagepistolen för celluliter Många människor frågar vad som är den bästa massagepistolen för celluliter och de gillar särskilt att veta om Theragun för celluliter. Theragun är ett av de mest populära (och dyraste) märkena av slagmassager på marknaden idag. Så hjälper Theragun mot celluliter?

Med en hög amplitud på 16 mm är det faktiskt en av de bästa massagepistolerna för celluliter. Amplitud hänvisar till djupet som massagepistolen “slår” i problematiska områden för en riktig djupvävnadsmassage. Ju högre amplitud, desto bättre behandling – oavsett om det är för musklerna eller för celluliter. Den genomsnittliga massagepistolens amplitud är runt 10 mm-12 mm, så Theragun blir g0 djupare än genomsnittet.

Det är dock ett dyrt märke, så om du letar efter något billigare som fungerar lika bra (till halva priset) rekommenderar vi Ekrin B37s.

Ekrin B37S med tillbehörAnvänd vår kupongkod HMG20 för att få 20 % rabatt. Klicka här för att läsa recensionerna (eller för att köpa)

Hur man använder en massagepistol mot celluliter Massagepistoler är ett fantastiskt sätt att öka blodflödet och cirkulationen. Fortsätt använda den minst 3 gånger i veckan för maximal effektivitet.

Här är några tips för att använda en massagepistol mot celluliter:

Börja med att exfoliera med en skrubb eller luffa innan användning. Detta tar bort döda celler från hudens yta och gör det lättare att penetrera vävnaden djupare. Om du har en bra massagepistol ska du inte behöva trycka för djupt eftersom massageapparaten ska göra det mesta av jobbet. Tryck bara försiktigt och flytta massagepistolen långsamt runt behandlingsområdena. På områden med envisa fettfickor kan du hålla massagepistolen där i 60 sekunder innan du går vidare. Använd cirkulära rörelser när du arbetar på svåråtkomliga områden som din rumpa eller armhålor. Försök inte gå för djupt in i känsliga områden – en massagepistol kan orsaka skada om den används felaktigt. Använd en bra anti-cellulitkräm eller balsam med vetenskapligt bevisade ingredienser för att återfukta din hud efter massage. Nyckeln är konsistens – du får inga resultat över en natt, och celluliter kan komma tillbaka om du avstår från massagen. Använder handhållen massageapparat på låret.

Andra tips för att minska uppkomsten av celluliter.

Medan en massagepistol bara är ett sätt att förbättra och bli av med celluliter, finns det många andra metoder du kan använda tillsammans med din massageapparat. Ju mer du använder, desto bättre blir dina resultat!

Sluta röka Detta är förmodligen det svåraste att uppnå om du är rökare, men det är en av de viktigaste. Att röka cigaretter är farligt för din hälsa. Vi vet alla att rökning ökar risken för lungcancer, men det har också de potentiella biverkningarna av att skada ens hud och naglar. Rökning kan minska elasticiteten i huden, vilket gör celluliter mer synliga. Det kan också orsaka rynkor i ansiktet på grund av den minskade produktionen av kollagen.

Torr hudborstning Torr hudborstningTorr hudborstning är en gammal ayurvedisk praxis att gnugga en naturlig borste eller luffa över hela kroppen för att stimulera cirkulationen och ta bort gifter från hudens yta. Det har visat sig minska celluliter genom att ta bort döda celler från det översta lagret av vår hud, vilket i sin tur hjälper oss att behålla ett jämnare utseende. Även om det finns många olika sätt att göra detta hemma, är en torr borste designad för detta ändamål det bästa alternativet. Borsten hjälper till att skrubba bort alla döda celler utan att vara alltför nötande och lämnar dig med mjukare, slätare hud.

Träning Ett sätt att behandla celluliter med träning är genom högintensiv intervallträning (HIIT). HIIT innebär att växla mellan perioder av intensiv fysisk aktivitet följt av lågintensiva perioder för återhämtning. Denna typ av träning kan hjälpa till att minska celluliter eftersom det ökar blodflödet som i sin tur hjälper till att bryta ner fettceller under hudens yta. Träning för celluliter bör innehålla konditionsträning som löpning eller cykling i backar och styrketräning som styrketräning.

Livsmedel som bekämpar celluliter Kosten spelar en stor roll i kampen mot celluliter. Citrusfrukter som apelsiner och grapefrukt innehåller C-vitamin som bryter ner fettavlagringar. Grönt te, kaffe och choklad är bra eftersom de alla har antioxidanter som hjälper till att bryta ner fettsyror i din kropp. Sojabönor har visat sig förbättra cirkulationen vilket minskar celluliter eftersom blodkärl transporterar bort överflödig vätska från vävnader under hudens yta som orsakar klumpar och stötar.

Kosttillskott Tillskott med ingredienser som grönt teextrakt, gurkmejarotspulver, ingefärsrotspulver, kanelbarksextrakt, druvkärneextrakt, vitamin C (askorbinsyra), chlorella algextrakt och alfa-liponsyra kan hjälpa. Dessa ingredienser främjar alla en hälsosam cirkulation i dina ben, vilket i sin tur kan förbättra dina celluliter.

Krämer Ett av de mest populära sätten att bekämpa celluliter är att använda en kräm som riktar sig direkt mot det. Cellulitekrämer är designade med ingredienser som algextrakt och kollagenpeptider som hjälper till att förbättra hudens elasticitet och fasthet samtidigt som de minskar överflödig vätskeansamling. Vissa är till och med vetenskapligt bevisade. Krämer är dock ingen snabb lösning och bör användas tillsammans med andra metoder som cellulitmassage och träning. Om du använder en massagepistol för celluliter är det bara att gnugga in lite anti-cellulitkräm efteråt för att förbättra dina resultat!

Genom att använda ett mångfacetterat tillvägagångssätt för att bli av med det fruktade “apelsinskalet” har du störst chans till snabba resultat och slätare hud.

Slutsats – Hjälper massagepistoler mot celluliter? Som svar på frågan, hjälper massagepistoler mot celluliter, vi kan säkert säga att de gör det. Om du vill minska uppkomsten av celluliter kan massagepistoler säkert hjälpa. Dessa handhållna enheter använder slagverk och ett rullande huvud som kan tränga djupt in i huden för riktad stimulering. Kom bara ihåg att resultatet inte kommer över en natt! Celluliter är notoriskt knepigt att bli av med, så du måste göra regelbundna sessioner med massagepistoler för att se en förbättring.

Även om denna typ av behandling inte är lika effektiv som en på kontoret, fungerar den mycket bättre än andra behandlingar hemma som krämer eller inpackningar. Du kan hitta många olika modeller online med varierande funktioner och priser så att shoppa runt hjälper dig att hitta en som känns rätt för dig.

Här är en lista över våra favoritmassagepistoler

Se till att läsa kundrecensioner innan du köper några produkter eftersom det finns några lågkvalitativa knockoff-märken på marknaden idag. Dessa har varit kända för att göra kunder besvikna om de inte ser resultat av att använda dem efter längre tidsperioder. Om du gillar att handla på Amazon här är några av våra val:

Missa inte The Cellulite Massager Video

Copyright