Kan massagepistoler hjälpa till med trånga hamstrings?

Massagepistoler håller på att bli ett populärt verktyg för självmassage. Dessa är handhållna enheter som använder vibrationer för att massera musklerna. Du kan använda dem på vilken muskelgrupp som helst, men de är särskilt användbara för att rikta in dig på spända eller ömma muskler. Så, kan massagepistoler hjälpa till med trånga hamstrings? ja!

Hamstrings är ett vanligt mål för massagepistoler eftersom detta är ett muskelområde som många människor kämpar med. Spända hamstrings kan orsaka smärta i nedre delen av ryggen och höfterna, och kan även leda till andra skador. Att ha täta hamstrings kan också minska ditt rörelseomfång, vilket gör vissa övningar svåra, t.ex. att röra tårna. Det kan också orsaka posturala problem. Att använda en massagepistol på dina hamstrings kan hjälpa till att slappna av musklerna och lindra smärta. I den här artikeln ska vi titta på hur man använder en massagepistol på hamstrings för bästa resultat.

Vad orsakar trånga hamstrings?

Sitter långa stunder Det finns några olika saker som kan orsaka trånga hamstrings. En vanlig orsak är sittande under långa perioder. När du sitter med böjda knän är dina hälsenor i ett förkortat läge, vilket kan leda till att de blir täta. Att arbeta i ett stillasittande jobb är en särskild riskfaktor för alla som är benägna att få trånga hamstrings. För att undvika detta försök att byta sittställning var 15:e minut, res dig upp och gå runt i några minuter, eller gör några sträckor.

Överanvändning av muskeln

En annan vanlig orsak är löpning. När du springer arbetar dina hälsenor hårt för att driva dig framåt. Överanvändning av musklerna vid löpning eller cykling kan leda till trånga hamstrings.

Inte tillräckligt med rörelse

De flesta sträcker inte hälsenorna så ofta som de borde. Om du tränar regelbundet men inte stretchar före eller efter ett träningspass kan detta göra att hälsenorna drar ihop sig. Så hoppa inte över din uppvärmning och kyla ner sträckor!

Genetisk

Slutligen är vissa människor bara födda med trånga hamstrings. Detta beror på att deras hamstrings är naturligt kortare än andras. Kvinnor och barn är ofta smidigare än män men inte alltid.

Hur kan massagepistoler hjälpa?

Massagepistoler kan hjälpa till att lossa åtsittande hamstrings. Vibrationen från pistolen hjälper till att lossa muskelfibrerna och främja blodflödet. Detta kan hjälpa till att lindra smärta och ömhet, och kan också hjälpa till att förebygga andra skador.

Finns det några biverkningar?

Det finns inga kända biverkningar av att använda en massagepistol på dina hamstrings. De flesta tycker att det känns bra att använda en massagepistol på ett stort muskelområde som detta eftersom det värmer muskelfibrerna och lossar musklerna. Men som med alla typer av massage bör du alltid lyssna på din kropp och sluta om du upplever smärta eller obehag.

Hur man använder en massagepistol på hamstrings

Det finns några saker att tänka på när du använder en massagepistol på dina hälsenor. Se först till att pistolen träffar muskeln ordentligt. Du ska känna vibrationen i muskeln, inte bara i händerna. Använd bollfästet eller det platta huvudet eftersom dessa är designade för att massera stora muskelgrupper som hamstrings. För djupare problem som snäva knutar kan du använda kulan eller gaffelfästet.

För det andra, var noga med att inte använda för mycket tryck. Massagepistoler kan vara ganska kraftfulla, och du vill inte skada dig själv. Börja med lätt tryck och öka vid behov. För massagepistolen över muskeln och se till att du masserar varje område i cirka 15 sekunder.

Följande är en video av Bob & Brad som förklarar hur man masserar hamstrings:

Räcker en massagepistol för att lossa trånga hamstrings?

Nej, en massagepistol räcker inte ensam för att lossa åtsittande hälsenor. Även om det kan vara till hjälp för att lossa muskeln, måste du också sträcka på hälsenan regelbundet för att få verkliga resultat. Det finns ett antal olika sträckningar som du kan göra för att sträcka dina hälsenor och förlänga musklerna.

Du bör göra hamstringsträckningar minst 2-3 gånger i veckan minst. Du kan dock behöva göra dem oftare om dina hamstrings är väldigt tighta.

Följande är några övningar som du kan göra för att sträcka dina hamstrings: Hamstring stretch Stå med fötterna ihop och böj dig framåt i midjan. Nå efter tårna eller fotleden. Du ska känna en sträckning på baksidan av låret. Håll i 30 sekunder och upprepa 3 gånger. Glute bridge Ligg på rygg med fötterna platt på golvet. Placera hälarna nära dina sätesmuskler. Kör ner hälarna i golvet och lyft upp bålen och överbenen i luften. Håll i 30 sekunder och upprepa 3 gånger. Hamstring curl Ligg på framsidan. Lyft fötterna från golvet genom att böja på knäna och rulla upp benen mot ryggen och håll kvar i 30 sekunder. Upprepa 12-15 gånger. Om du tycker att detta är för lätt och inte känner sammandragningen av dina hamstrings kan du lägga till ankelvikter eller hålla en hantel mellan fötterna. Stående hamstring stretch Stå med ena foten framför den andra och böj dig framåt i midjan. Nå efter din fotled eller tår. Du ska känna en sträckning på baksidan av låret. Håll i 30 sekunder och upprepa 3 gånger. Hamstring stretch med ett band Ligga på marken. Linda ett band runt sulan på din vänstra fot. Lyft det här benet långsamt (håll det rakt) samtidigt som du försiktigt drar i bandet för att öka stretchen. Sänk långsamt benet till marken och upprepa sedan med det andra benet. Upprepa 3 gånger med varje ben.

Du kan också hitta några bra hamstringsträckningar här: https://www.verywellfit.com/hamstring-stretches-2696359 . Youtube är en annan bra källa till idéer för stretchträning.

Hur kan jag förhindra att mina hälsenor drar ihop sig igen?

Det finns några saker du kan göra för att förhindra att dina hamstrings drar ihop sig igen. Se först till att du sträcker ut dina hamstrings regelbundet . För det andra, se till att du värmer upp ordentligt innan du tränar. För det tredje, inkludera hamstringsstärkande övningar i din träningsrutin. För det fjärde, överdriv inte. Om dina hälsenor känner sig ömma, ta en paus och ge dem tid att återhämta sig.

Så, kan massagepistoler hjälpa till med trånga hamstrings?

Ja, massagepistoler kan vara ett användbart verktyg för att lossa spända hamstrings. De är lätta att använda och kan användas hemma (eller var du än är). De bör dock inte användas varje dag, och bör alltid användas med försiktighet. Även om en massagepistol är bra för trånga hamstrings räcker det inte att lossa musklerna på egen hand. Du behöver också sträcka ut hamstringsmuskeln. Det finns många olika hamstringssträckningar som du kan prova, några av dem nämnde vi ovan. För bästa resultat, kombinera massage med stretching för ultimat avslappning och smärtlindring!

Vilken massagepistol är bäst för trånga hamstrings?

Theragun är ett bra alternativ för trånga hamstrings, men det är inte på något sätt det enda alternativet. Det ÄR en av de mest kraftfulla massageapparaterna med den högsta stallkraften och djupaste amplituden, men det finns gott om alternativ till Theragun idag som är lika bra (men billigare).

Eftersom hamstrings är en stor muskelgrupp behöver du en kraftfull massageapparat för att lossa muskelfibrerna och verkligen göra skillnad, men du behöver inte spendera $600 eller någonstans i närheten av det (såvida du inte verkligen vill ha Theragun PRO).

Vilken massagepistol som helst med en bra stoppkraft på 50 lbs+ och en amplitud på 14 mm+ kommer att göra susen. En av de mest prisvärda massageapparaterna som uppfyller dessa kriterier är 2022 Opove M3 Pro Max som för närvarande bara kostar 169 $.

Om du vill investera lite mer (för ännu mer kraft), prova Achedaway Pro .

Copyright